GREMI DE FORNERS DE LES TERRES DE LLEIDA ver
 
Coques de recapte
Des de l'época dels romans ja s'elaboraven i la tradició s'ha anat consolidant. Antigament, els agricultors tenien el costum de pastar el pa a casa seva. D'aquesta massa de pa es separava un mica per fer coques planes, i aprofitant les hortalisses de l'horta, les col•locaven damunt de la coca per a després coure-les al forn. Amb el temps, aquesta massa de pa se li afegirà oli d'oliva, donant lloc a un dels productes mes emblemátics i exclusius de la gastronomia de Lleida: "les coques de recapte".
Valor nutricional
El fet que els seus ingredients siguin una base de pa amb oli i varies hortalisses amb oli d'oliva verge, fan que, nutricionalment, sigui un producte excepcional i base de la dieta mediterrània. La coca de recapte del gremi de forners de Lleida està elaborada amb ingredients naturals:L 'oli d'oliva de les Garrigues, farina, vegetals de la horta de Lleida, i guarnides de vegetals, carn i peix. Tots aquests aliments formen part de la famosa dieta mediterrània.
Localització
Aquest tipus de coca salada es dóna en tot l'arc mediterrani, però per tradició, és a la zona de Lleida on aconsegueix la seva plenitud, i a cada comarca la coca de recapte té una personalitat propia en la seva elaboració.
Objectius
El nostre gremi està treballant perquè la coca de recapte tingui un reconeixement per part de la Comissió Europea que n´acrediti la qualitat, es vol conseguir que la coca de recapte sigui un producte ( I.G.P) Indicació Geogràfica Protegida. Per aixó es promouen diverses iniciatives com la coca de “Guinnes” en diverses localitats:
Coca de recapte de 71,35 m a la Fira de Barcelona Degusta a Barcelona (4/3/2007)
Coca de recapte de 150 m a la Fira de Lleida Ocasió a Lleida (30/3/2008)
 
Avda. Madrid , 15 1-1, Lleida, Tel. 973 27 36 38, Fax : 973 26 74 22, gremi@fornerslleida.com Avís legal Crèdits